04. 11. 1919.

Дана 29, 30 и 31.10.2019. године одржан је Годишњи генерални састанак БАМИН-а за 2019. годину у Неуму (БиХ). Домаћин сусрета ове године је била Агенција за управљање одузетом имовином из Републике Српске и Федерална Агенција за управљање одузетом имовином.

Састанку су присуствовали чланови и посматрачи из Босне и Херцеговине, Србије, Албаније, Хрватске, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Косова, Румуније,Украјине, Бугарске и Молдавије, као и представник аукцијске куће „Wilsons Auctions“ из Уједињеног Краљевства. Из Републике Српске састанку су присуствовали Зец Слободан помоћник министра правде РС, Махмут Шврака главни републички тужилац, Митровић Младен главни тужилац Окружног тужилаштва Приједор, Кусић Свјетлана директор Агенције за управљање одузетом имовином, Старчевић Зоран замјеник директора Агенције за управљање одузетом имовином и Сладојевић Александар начелник Одјељења за управљање одузетом имовином у Агенцији за управљање одузетом имовином.

Овај регионални семинар за циљ је имао  наставак  развоја Балканске међуагенцијске мреже за управљање имовином (БАМИН). Стручњаци у области одузимања и управљања имовином из редова чланица БАМИН-а су разговарали о најбољим праксама у погледу одузимања и управљања имовине стечене криминалом. Састанак је обухватио и пленарни дио БАМИН-а гдје се разговарало о чланству и структури БАМИН-а као и о опративном и стратешком функционисању ове регионалне групе.

На састанку су сви учесници имали прилику да презентују своје учинке и упореде их у односу на дешавања у Европској унији и њиховим оперативним показатељима. Балкански стручњаци у области одузимања и управљања имовином су презентовали регионалне препреке и најбоље праксе у наведеној области те указали на важност истрага, планирања прије одузимања и судских процеса који утичу на коначно одузимање имовине стечене криминалом. Овај годишњи састанак су подржали и финансирали  Европска унија и Организација за европску безбједност и сарадњу ( ОЕБС).