15. 03. 2323.

Дана 15. и 16. марта 2023. године у Сарајеву одржана је Годишња алумни конференција о дјелотворном одузимању имовине стечене криминалном дјелатношћу на Западном Балкану, у организацији Центра за пружање правне помоћи у погледу заштите људских права у Европи (АИРЕ Центар) и Секретаријата Регионалне антикорупционе иницијативе (РАИ).

Конференција је одржана у оквиру пројекта „Борба против корупције и организованог криминала на Западном Балкану путем јачања регионалне сарадње у одузимању имовинске користи прибављене кривичним дјелом“, а који се спроводи у шест јурисдикција Западног Балкана.

Поред судија и тужиоца из региона и представника кључних институција које су дио система за одузимање имовинске користи, односно имовине стечене криминалном дјелатношћу, на овој конференцији су учествовали представници Агенције за управљање одузетом имовином Републике Српске, односно директорица Агенције гђа Свјетлана Кусић и Сладојевић Александар-начелник Одјељења за управљање одузетом имовином. Ова конференција је одржана у циљу остваривања регионалне и институционалне сарадња, односно остваривања институционалног дијалога између јурисдикција и јачања њихових капацитета.