19. 09. 2323.

Преставници Агенције за управљање одузетом имовином учествовали су на Годишњем генералном састанку Балкасне међуагенцијске мреже за управљање одузетом имовином, који је одржан у Кишињеву, Република Молдавија од 20. до 22. септембра 2023. године.

Генерални годишњи састанак за 2023. годину окупио је представнике органа надлежних за управљање одузетом имовином из: Молдавије, Албаније, Јерменије, Федерације БиХ, Републике Српске, Бугарске, Хрватске, Грузије, Грчке,  Израела, Самоуправне територије „Џерси“ при Уједињеном Краљевству, Казахстана, Киргистана, Црне Горе, Румуније, Сјеверне Македоније, Србије, Уједињеног краљевства, Украјине, Узбекистана и Косова.

На овом годишњем састанку представници тијела надлежних за управљање одузетом имовином презентовали су постигнуте резултате у раду за период од 2022. године те своја постигнућа, најзначајније случајеве и постигнућа у области нормативног уређења послова упављања одузетом имовином. Представници Агенције за управљање одузетом имовином активно су узели учешће у раду Годишњег генералног састанка кроз општу сједницу као и кроз посебне радне групе за поједнина специфична питања и области управљања одузетом имовином.

Уочи Годишњег генералног састанка, дана 19. септембра 2023. године одржан је састанак Управљачке групе на којој је утврђено да ће домаћин наредном састанку у 2024./2025. години бити надлежна агенција Републике Сјеверне Македоније, 2025./2026. Република Хрватска, а 2026./2027. Босна и Херцеговина.